src/Controller/Utilisateurs/LoginController.php line 27

1. <?php
  2. namespace App\Controller\Utilisateurs;
  3. use Symfony\Bundle\FrameworkBundle\Controller\AbstractController;
  4. use Symfony\Component\HttpFoundation\Response;
  5. use Symfony\Component\Routing\Annotation\Route;
  6. use Symfony\Component\Security\Http\Attribute\IsGranted;
  7. use Symfony\Component\Security\Http\Authentication\AuthenticationUtils;
  8. /**
  9.  * Authentication Controller*
  10.  * Class LoginController
  11.  *
  12.  * @package App\Controller\Utilisateurs\Login
  13.  */
  14. class LoginController extends AbstractController
  15. {
  16.     /**
  17.      * User Login
  18.      *
  19.      * @param AuthenticationUtils $authenticationUtils
  20.      * @return Response
  21.      *
  22.      * @Route("/login", name="login", methods={"GET","POST"})
  23.      */
  24.     public function login(AuthenticationUtils $authenticationUtils): Response
  25.     {
  26.         if ($this->isGranted('IS_AUTHENTICATED_FULLY')) {
  27.             return $this->redirectToRoute('app_home');
  28.         } else {
  29.             $error $authenticationUtils->getLastAuthenticationError();
  30.             $lastUsername $authenticationUtils->getLastUsername();
  31.             return $this->render('users/login.html.twig', [
  32.                 'controller_name' => 'LoginController',
  33.                 'last_username' => $lastUsername,
  34.                 'error' => $error,
  35.             ]);
  36.         }
  37.     }
  38.     /**
  39.      * User Logout
  40.      *
  41.      * @Route("/logout", name="logout", methods={"GET"})
  43.     #[IsGranted('ROLE_USER')]
  44.     public function logout(): void